Lore

2016.

Chernarus, az ex-szovjet állam ekonómiai fejlődésének élén áll. A nemrég agrár ország a 2008-as válság óta erősödő gazdasága, illetve technológiai és ipari sikerei meglepték a világot. Ugyan a kormány anti-liberális állása és antidemokratikus törvényei elrendítik a nyugatot, a lakosság nagy része az életkörülményeik drasztikus javulásának és a modern világhoz való sikeres felzárkózásának eredményeképp komplicit maradt.

2017. február

Chernarus gazdaságilag közeledik az Európai Unióhoz, de fenntartja a kereskedelmi kapcsolatait oroszországgal.

2017. március

A kormány egyetemeivel közreműködve elkezdi az ex-szovjet atombunkerek és titkos létesítmények biztonságos megsemmisítését.

2017. december

A Chernarus-Kínai Egyetem laboratóriumában észlelnek egy új vírust, melyet ArA-1-nek neveznek el és BSL-1 veszélyességi kategóriát kap.

2018. január

Az Európai Unió tagságot vet fel az országnak amennyiben elköteleznek a demokratizálás hoz. A kormány egyenlőre visszautasítja a felvetést, de elkötelezi magát néhány reformhoz.

2018. február 10.

Demokratikus, Liberális és Antifasiszta tüntetők széleskörű változtatásokat követelnek és aktívan tüntetéseket szerveznek.

2018. február 15.

A tüntetéseket a rendőrség meg próbálja elfojtani, de ez erőszakos választ vált ki a demonstálókból. Berezino-ban a tüntetők ostrom alá veszik a rendőrséget. Több lövés is eldördül, hivatalos statisztikák szerint 4 rendőr és 1 tüntető életét vesztette.

2018. február 16.

A kormány lázadóknak jelenti ki a tüntetőket, utasítja a hadsereget a tüntetések felbontására és felfüggeszti januári kötelezettségeit. Chernarus legtöbb városa erősíti a rendőrségi felügyeletet.

2018. február 17.

A hadsereg bevonul Berezino-ba és megütközik a lázadókkal. A hivatalos statisztikák szerint 41 lázadó életét vesztette.

2018. március

Több kisebb lázadás tör ki az ország területén, de mind sikertelenek. A hivatalos statisztikák szerint nem volt további haláleset.

2018. március 25.

Egyetemisták elfoglalják a Chernarus-Kínai Egyetemet és elbarikádolják magukat. A felfegyverzett rendőrség körülveszi az épületet.

2018. március 27.

A rendőrség lerohanja az egyetemet. A harc közben több laboratóriumban is veszélyes anyagok kerülnek a szabad világra. Hivatalosan egy halálesetet jelentettek.

2018. március 28.

A kormány elrendeli a terület lezárását és kirendeli a katonaság biovédelmi egységeit. Ugyan a szennyezés a legalacsonyabb veszélyességű, az egész világ figyeli a következményeket.

2018. április

A lázadások elcsendesülnek és az egyetem területét biztonságosnak nevezik ki. Az egyetem továbbra is zárva marad.

2018. május

Az ország több pontján szokatlan erőszakos támadások száma megnövekszik. Nemsokára visszakövetelik az okot a korábban felfedezett vírus mutációáig. A vírust szálát ArA-2-nek nevezik el és a kormány azonnali vészhelyzetet rendel el.

2018. június

Kínában és több európai országban is észlelik a vírust. A Nemzetközi Egészségügyi Szervezet követi az eseményeket és együttműködik az érintett országokkal.

2018. július 17.

Chernarus sikeresen visszakövet minden fertőzöttet és karantén negyedekbe mozgatja őket. A kormány kihirdeti a vírus elleni győzelmét. Hivatalosan a vírus 274 halálesetet okozott.

2019. április

Kínában lezárják Chernarus testvérvárosát. A Kínai kormány ArA-2 vírusra hivatkozik, és megígéri a világnak hogy megállítja a terjedését.

2019. szeptember

A világ legtöbb részén megjelenik a vírus egy új mutációja, amelyet ArA-3T-nek neveznek el. A fertőzöttek extrém agressziót mutatnak és kognális képességeik nagy részét elvesztik. A vírus új szála ismét megüti Chernarus-t.

2019. október

Ismeretlen körülmények között a kormány több tagja is elkapja a vírust. Az hadsereg katonai irányítása alá vette az országot és elkezdte a vírus elleni munkálatokat.

2019. november

A hadsereg több vezetőjét megvádolják puccskísérlettel és aktív tűz harcok kezdődnek az ország több részén.

2019. december

Amíg katonaság el van foglalva belső csatákkal, a vírus elterjed a populációban és a rendőrségre hárul az emberek védelme. A számítottaktól eltérően a vírus télen még gyorsabban terjed.

2020. február

A hadsereg csatái során több tiszt is elesik és a katonaság nagy része disszidál. A rendőrség nehezen bír a vírus elleni csatákkal és elrendeli a menthetetlen állapotban lévőkre a nyílt tűzparancsot.

2020. március

Chernarus területén egy újabb mutáció jelenik meg, amely még veszélyesebbé teszi a vírust. A rendőrség már nyíltan “zombi”-nak hívja a fertőzött személyeket. A népesség több mint fele már fertőzött a vírus valamelyik szálával.